söndag 25 januari 2009

Finally! Förlåt och Ursäkta. McDonald's and Fu&%.

Förlåt alltså. Jag avslutade med ett löfte om att gå ut i Stockholms livet och skvallra om mina upplevelser, och nu såhär typ 10 dgr senare undrar vissa säkert vad i hellskotta som har hänt. Svaret är att jag bara har varit en lat, dock upptagen, tänkande, men tankspridd ny hemkommen Elina som varje dag tänkte: "jag SKA skriva ett inlägg, jag ska bara..." Sen ju längre jag väntade desto mer press och ett desto större mission blev det. Men nu så! Förr eller senare måste vi alla ta oss i kragen.


Sverige e ju väldigt trevligt. Allt e så "trevligt" inrett, folk "hade så trevligt sist" och det finns så många "trevliga restauranger". Trevligt alltså. Men sen så finns det vissa som är så fu#&ing otrevliga. De jag syftar på är människor som aldrig kan säga ursäkta eller förlåt när dom går in i en. Människor på stan som går in i en med en fart på 15 km/h, armbågarna rakt ut och spända som att de är redo att göra en upper-cut, och BAM! Kom igen alltså. Även om det inte va med flit (som det SÅ va, men whatever.) Säg nåt! Vänd dig om! Reagera! Jag villa bara svära åt dom här fotgängar-marodörerna. Har tagit upp detta med mina vänner och svaret lyder alltid "ja, jag vet. folk är så" Men vaddå, om alla vet, varför säger ingen förlåt eller ursäkta? Gör DU det?


Apropå svordomar. Jag svär inte speciellt mycket, eller jo, men jag försöker svära på engelska så att det är mindre farligt, och svär jag på svenska blir det mindre kraftfulla anspråk som "järnspikar", "attans" eller "vilken typ" typ. Som ett troget hiphop fan med väldigt liberal syn på livet så är jag ju förstås van vid en rad olika benämningar och uttryck i censurens tecken. Men Sveriges radio! What? Dom låter ju ALLA snuskiga och fula ord få vara kvar! Jag brukade tycka att det va skit med all censur när jag bodde i USA, men att gå runt i klädaffärer fyllda med småtjejjer, barnfamiljer och pensionärer med Notorious B.I.G's "I'm F%&#ing You Tonight" i bakgrunden känns väldigt awkward. Eller är jag pryd? Inte så liberal som jag trodde? Den enda som lyssnar? Amerikaniserad?


Världens mest Amerikanska och mest kända restaurang. McDonald's. Jag kommer ju straight out of the motherland och borde ju vara ganska över hela konceptet. Men gud va Sveriges McDonaldser är fina! Flatscreens, värmeljus, röda mattor, gärna ett Mc Cafe i anslutning och FETT snygga anställda På "mitt" gamla McDonald'sOverland/Venice i Los Angeles, var alla i personalen grovt överviktiga med för tighta kläder som INTE framhävde kroppsdelar man ville se i samband med mat. Killen i drive-through luckan hade ständigt en ca 1 cm i diameter stor gul finne som höll på att sprängas över pommes fritsen, och som mest såg jag 9 tänder i hon i kassans mun. Men i Sverige. I kassan står världens fröken Sverige/ Hawaiian tropic brudar med nymanikyrerade naglar, schysst solbränna och välstylat hår. Killarna skulle lätt kunna castas till Abercrombie & Fitch. Mycket TREVLIGT, Sverige! By the way så kommer Pommes Frites och Bearnaise dip förstöra alla mina bikini-09 planer.

Några saker att lägga på minnet/ fråga dig själv:

1) Förlåt mig för min slentrian denna vecka.

2) Ta dig i Kragen! Gör det! Just do it!

3) Säger du förlåt/ursäkta?

4) Svär du för mycket? För lite? Eller lagom?

5) Fastna inte i Bearnaise Dip träsket


I'LL BE BACK.

3 kommentarer:

  1. dude. don't get me started!!

    varje gång jag möts av en vägg av folk när jag försöker gå ur tbanan blir jag så arg så arg såå arg!! rulltrapporna som där det står massa folk och snackar, och sen blir sura när du säger att du vill gå förbi. like, you don't own this m-f-ing street, douche!

    good to have someone who feels it too...

    SvaraRadera
  2. YES!
    Right on, Elina.
    Også i Danmark blev jeg overrasket over både det med at folk går ind i en (især i København), og endnu mere over alt det fu"#¤ing i medierne, og også blandt skolebørn. Jeg bliver stadig forarget... og slukker tit for radioen.

    SvaraRadera